SPMK 51x серии Калибратор Процес

SPMK 51x серии Калибратор Процес

Краток опис:

SPMK 51X Process Calibrator:

1. SPMK518 Intelligient Process Calibrator (HART / PRESSURE / TEMPERATURE)

2.SPMK517 Process Calibrator (PRESSURE / TEMPERATURE)

3.SPMK516 Process Calibrator (TEMPERATURE)

4. SPMK510 Loop Calibrator

 


детали за производот

Опис:

серија калибратор на SPMK51x е со 3,5 инчен TFT екран во боја, мобилен телефон како мени, HART комуникациски способности и моќна функција задача управување. Таа е идеална за калибрирање, одржување и смена на проблеми процес инструментализација.

карактеристики:

Извори и мерки mV, mA, оми, фреквенција, пулсира и прекинувач, исто така, може да се направи на температурата тест со термопарови и RTDs независно

Симулира и мерки 13 thermocouples (KEJTNRSBCDGLU) и 11 RTDs (Pt1000 (385), Pt500 (385), PT100 (385), PT100 (3916), PT100 (3926), Pt10 (385)

Cu10 (427), Cu50 (428), Cu100 (428), Ni120 (672), Ni100 (618)) со автоматски надомест ладно раскрсницата

Јамката 24V напојување со независни мерење и извори функција

Документирање на чување и автоматски способност постапка

Поврзете се со SPMK СДП модули интелигентни притисок

HART способност за комуникација

Со RS232 интерфејс

      производ SPMK518 SPMK517 SPMK516 SPMK510
 
функција Интелигентен  процес калибратор Мултифункционални  процес калибратор Мултифункционални  temp калибратор Мултифункционални  loop калибратор
мерење Millivolt напон
Напон
Тековни
фреквенција
пулсот
отпорот
Вклучено исклучено
11 RTDs
13  thermocouples
излез Millivolt напон
Напон
Тековни
фреквенција
пулсот
отпорот
Симулирана 11 RTDs
Simulate13  thermocouples
други функции HART комуникација
Надворешен притисок модул ①
топлинска книга
Чекор и програмски излез
Јамката 24V  напојување
симулирање  предавател
RS232  комуникација
складирање
сигнал опсег точност резолуцијата
Тековни (-30-30) mA ± (0,01% RD + 0,005% FS) 0.1uA
Напон (-30-30) V ± (0,01% RD + 0,005% FS) 0.1mV
mV (-75-75) mV ± (0,01% RD + 0,005% FS) 0.1uV
R-3W (0-400) Ω ± (0,02% RD + 0,005% FS) 1mΩ
(0-4000) Ω
R-4W (0-400) Ω ± (0,01% RD + 0,005% FS) 1mΩ
(0-4000) Ω
фреквенција (1-50) KHz ± (0,005% RD + 0,002% FS) 0.1Hz
пулсот 0-999999 ± 1pcs 1
граница прекинувач Ако прекинувачот има детектив напон, нејзиниот опсег е (3-24) V
термоспој E K J T N R S B C D G L U
истражување и технолошки развој Pt1000 (385), Pt500 (385), PT100 (385), PT100 (3916), PT100 (3926), Pt10 (385)
Cu10 (427), Cu50 (428), Cu100 (428), Ni120 (672), Ni100 (618)
сигнал опсег точност резолуцијата
Тековни (0-22) mA ± (0,02% RD + 0,005% FS) 0.1uA
Напон (0-12) V ± (0,02% RD + 0,005% FS) 0.1mV
mV (-10-100) mV ± (0,02% RD + 0,005% FS) 1uV
отпорот (0-400) Ω ± (0,02% RD + 0,005% FS) 1mΩ
(400-4000) Ω ± (0,03% RD + 0,01% FS) 10mΩ
фреквенција (0-50.000) Hz ± (0,005% RD + 0,002% FS) 0.1Hz
пулсот 0-999999 ± 1pcs 1
DC24V 24.0 ± 0.5V N / A N / A
термоспој E K J T N R S B C D G L U
истражување и технолошки развој Pt1000 (385), Pt500 (385), PT100 (385), PT100 (3916), PT100 (3926), Pt10 (385)
Cu10 (427), Cu50 (428), Cu100 (428), Ni120 (672), Ni100 (618)

 • Претходно:
 • Следно:

 • Поврзани производи

  Join Us Now!
  SPMK Instruments now is seeking distributors worldwide:
  We provide samples and technical supports.
  Please leave your contact info or email us for more details.We will contact you very soon.