SPMK223 калибратор на притисок

SPMK223 калибратор на притисок

Краток опис:

Digital Pressure Calibrator.

Hart Function. +-30mA & +-30V testing

0-24V power supply


Operation Video

детали за производот

Pressure Range Select Table

Опис:
Со напредна микропроцесорска технологија и високо-технолошки силикон притисок сензори, калибратор притисок SPMK 223 предвидува решение за калибрација за притисок мерачи, предаватели и прекинувачи на притисок во широк спектар притисок. Во високо protable пакет, тоа може да се измери притисок токму со вграден сензор за притисок и прочитате на тековната или mV произведени од страна на Трансдуцерот, па дури и може да се обезбеди диск напон за напојување сензори или предаватели за време на калибрацијата.

КАРАКТЕРИСТИКИ:
притисок се движи до 36.000 psi (2,500 bar)
Точност од ± 0,025% FS, ± 0,05% FS
Вграден HART комуникација, таа може да се калибрира HART притисок предавател
интерфејс на RS232, која може да испраќате зачувани документи
Процент индикација за овој притисок и целосна скала притисок
за чување на 40 датотеки кои се достапни кога исклучување
Голем екран со позадинско осветлување
Факултативна 10 единици притисок: Pa, kPa, MPa, mmHg, kfg / cm 2, cmH2O, mmH2O, psi, mbar, бар
CE одобрено
Националниот експлозија-доказ за сертификација одобрени. (сертификат # .: Exic II BT6Gc)

ТЕХНИЧКА СПЕЦИФИКАЦИЈА:
Температура на околината: 0 ~ 122 ° F (0 до 50 ° C)
на животната средина Релативна влажност: ≤90% RH
Атмосферски притисок: 0.86 ~ 1.01 бар (86 ~ 101kpa)
Адаптер: M20x1.5 опционални
енергија: батерија на литиум батерија или адаптер за напојување
Димензии: φ120 × 45 (мм)
Нето тежина: 0.7kg


  • Претходно:
  • Следно:

  • SPMK select table 2020.04

  • Поврзани производи